Бібліотека рулить! Creative-lib: Трохи про цифру...

пʼятницю, квітня 25

Трохи про цифру...


Людство колись давно вигадало бібліотеки. Вони мали на меті поширити науку для тих, хто не міг купити собі книгу. І бібліотеки будувалися, виділялися на них приміщення і гроші…

Спершу логіка, можливо, і не зрозуміла – навіщо тратити ресурси для не писемної частини населення. Але згодом стає зрозумілим, що це величезна інвестиція в культурне та соціальне майбутнє суспільства. Зараз ми можемо спостерігати це і в наш час. З появою інтернету стало можливим знайти навіть найрідкіснішу книгу і без проблем, а найчастіше – і без особливих матеріальних затрат завантажити собі на гаджет.

Але не за горами і той час, коли піратський ринок по-трохи буде зникати, так як ні авторам, ні книговидавничим компаніям не вигідно втрачати свої гонорари на пустому місці. З тим же, за безвартісною кражею книг стоїть і низька якість літератури. На шляху до задоволення потреб читачів у літературі стоїть велика перепона у вигляді свідомості останніх. Бо з мірою усвідомлення неліквідності піратського чтива прийде ера нової цифрової книги, яка буде доступною, якісною і затребуваною.


Немає коментарів:

Дописати коментар